انواع مقوا

انواع مقوا

انواع مقوا:

جعبه های مقوایی معمولا بر اساس جنس مقوای مصرفی در سه دسته قرار میگیرند. هر کدام از این انواع بر اساس خصوصیات و قیمت تمام شده در صنایع خاص خود مورد استفاده قرار میگیرد.

جعبه مقوایی پشت طوسی

این نوع جعبه ها از مقوای پشت طوسی در اوزان ۲۳۰ ، ۲۵۰ ، ۲۸۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ ، ۴۰۰ و ۵۰۰ گرمی تولید میشوند . گرماژ مقوای مصرفی طبق سفارش مشتری و بر اساس وزن محصولات داخل جعبه و پارامتر های دیگر طراحی می شود.

مقوای پشت طوسی مقوایی است با گرماژ های متنوع که یک طرف آن سفید و طرف دیگر، طوسی. مورد استفاده این نوع مقوا برای چاپ جعبه و بسته بندی های مختلف می باشد.

مقوای پشت طوسی دوبلکس از ورقه های مقوا بصورت دو لایه تهیه میشود و بطور طبیعی این دو لایه با صفحه های مخصوص مرطوب به همدیگر چسبانده میشود.

 

خصوصیات:

سختی یا نرمی زیاد (با توجه به نوع گرماژ آن

شفافیت

قابلیت چاپ بالا

معمولا روی آن سفید و پشت آن طوسی است

در پالت و در لایه فیلم های پلاستیکی بسته بندی میشود

بسته بندی آن معمولا بصورت رول و شیت (ورق) میباشد.

مقواهای پشت طوسی که استفاده از آنها به خصوص در بسته بندی محصولات معمول می باشد از نوع بازیافتی بوده و نظر به بازیافتی بودن آنها و حساسیت های موجود دررابطه با نوع کاربری آنها استفاده از آنها در بسته بندی های دارویی و غذایی از لحاظ قانونی ممنوع می باشد. با این وجود متاسفانه در برخی صنایع غذایی نظیر بسته بندی بستنی های لیتری و … نیز کماکان مورد استفاده قرار می گیرند.

 

جعبه های لمینتی سینگل فیس:

این نوع جعبه ها در سه کلاس E فلوت ،B فلوت وC تفاوت این سه کلاس در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول است. در جعبه های سینگل فیس ، جنس زیره دارای دولایه شامل فلوتینگ و فیس است که سطح لمینت شده به عنوان لایه سوم بر روی فلوتینگ قرار گرفته و سه سطح را تکمیل میکند.

جعبه های لمینتی سه لا:

 

جعبه های لمینتی سه لا هم معمولا در سه کلاس E فلوت ،B فلوت وC فلوت و گاها Aفلوت هم تولید میشود. تفاوت این کلاس هم در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول است. در جعبه های لمینتی سه لا ، جنس زیره دارای سه لایه شامل فلوتینگ و دو سطح به عنوان فیس در دو طرف فلوتینگ میباشد که سطح لمینت شده به عنوان لایه چهارم بر روی یکی از سطوح فیس قرار گرفته و در واقع سازه ای چهار لایه ای را تشکیل میدهد.

جعبه های لمینتی پنج لا:

در این نوع از جعبه ها جنس زیره متشکل از دو سطح فلوتینگ که بوسیله سه سطح فیس احاطه شده است میباشد. ترکیب فلوتینگ مذکور میتواند به صورت E,E ، E,B ، B,C و ….. باشد که در صنعت بسته بندی ایران معمولا حالت B,C متداول است .

درجه مرغوبیت و کیفیت جنس زیره وابسته به لایه های تشکیل دهنده آن است . سطوح فلوتینگ نقش استحکام دهندگی به ساختار و مقاومت در برابر فشار و ضربه داشته و سطوح فیس نقش مقاومت در برابر پارگی و ترکیدگی محصول را در خط تا و نقاط دارای فشار دارد.پارامترهای زیادی برای تشخیص جنس زیره وجود دارد که می توان به وزن و استحکام جعبه اشاره کرد