جعبه سازی چیست؟

جعبه سازی چیست؟

پوشش کالا با استفاده از صنعت چاپ منجر به چاپ جعبه می گردد. جعبه محفظه ای مقوایی شکل می باشد که برای نگهداری محصولات و زیباتر شدن آنها کاربرد دارد.

جعبه سازی چیست؟

جعبه ها از اجناس و کالاها در برابر عوامل محیطی وضربه و.. محافظت می نمایند، که علاوه بر محافظت، جلوه خاصی نیز به کالا و یا محصول مورد نظر می بخشد . با طراحی خاص و ویژه میتوان ارتباط قوی بین مشتری و کالا ایجاد کرد چرا که منجر به فروش محصول می گردد.

بسته بندی packaging

روش های چاپ جعبه و فرایند تکمیلی :

به طور کلی، انواع فناوری ها و روش های چاپ را می توان به دو دسته کلی چاپ های متداول و چاپ های غیر تماسی تقسیم بندی کرد.در دسته چاپ های متداول، لازم است که مرکب، با استفاده از واسطه ای همچون پلیت، کلیشه، شابلون و همانند آن ، در قالب انواع گود، مسطح و برجسته، به سطح چاپ شونده انتقال یابد. در دسته چاپ های غیر تماسی ، انتقال مرکب یا جوهر و یا شکل گیری تصویر بر روی سطح چاپ شونده، به صورت مستقیم و بی واسطه انجام می شود.

بنابراین  شیوه های چاپ متداول را می توان به دسته های کلی چاپ سیلک اسکرین، چاپ برجسته (مانند فلکسوگرافی و غیره ) ، شیوه لیتو گرافی (شامل چاپ افست معمولی و چاپ افست خشک) و چاپ گراوور تقسیم بندی کرد ، که وجه اشتراک تمامی آنها استفاده از مرکب به صورت مایع می باشد. شیوه های چاپ غیر تماسی را می توان به دسته های کلی الکتروفوتوگرافی، یونوگرافی، چاپ مغناطیسی، چاپ جوهر افشان، چاپ حرارتی وعکاسی تقسیم بندی نمود.

 در شیوه های الکتروفوتوگرافی و یونوگرافی، از تونر پودری و مایع برای ایجاد تصویر استفاده می شود, حال آنکه در شیوه چاپ مغناطیسی از تونر مغناطیسی و در شیوه چاپ جوهر افشان، جوهر مایع و جوهر حرارتی مورد استفاده واقع میشوند. چاپ حرارتی نیز به دو شیوه انتقالی و تصعیدی قابل اجرا است. که رنگ دهی در این نوع چاپ یا استفاده از فویل یا ریبون, امکان پذیر می باشد. در شیوه عکاسی نیز,تصویر نهایی از طریق تابش نورهای رنگی بر روی پوشش حساس به نور موجود بر روی سطح چاپ شونده انجام می شود.

چاپ افست جعبه

روش افست از جمله شیوه های  رایج در چاپ و بسته بندی است که به منظور ایجاد تصویر با بهره گیری از رنگ های تفکیکی و ترکیبی مورد استفاده واقع می شود.در این شیوه با استفاده از روش لیتو گرافی و تفکیک رنگ و ترام گذاری بر روی پلیت زمینه لازم برای انتقال مرکب و ایجاد رنگ های مختلف حاصل گردیده و سطح چاپ شونده می تواند به صورت رول پیوسته و یا صفحات مجزا باشد.

بنابراین  شیوه افست به خصوص در چاپ جعبه و بسته بندی های کاغذی و مقوایی ، روشی در دسترس و مقرون به صرفه است که کیفیت قابل قبولی را ارائه می دهد و امکان استفاده از رنگ های از پیش ساخته شده و نیز رنگ های تفکیکی چهار رنگ و شش رنگ در این شیوه وجود دارد.

در ماشین چاپ ، لاستیک واسط به عنوان سطحی انعطاف پذیر، واسطه انتقال مرکب از پلیت به سطح در ماشین چاپ شمنده مانند کاغذ یا مقوا می گردد.به دلیل هزینه های لیتو گرافی و تهیه پلیت و نیز راه اندازی و تنطیم دستگاه چاپ، حداقل تیراژ مقرون به صرفه در این شیوه ۱۰۰۰ نسخه است و در مقادیر کمتر ، معمولا تنها هزینه مواد اولیه از هزینه تمام شده کسر می گردد، هر چند پلیت ها از دوام خوبی برای چاپ انبوه برخوردار بوده و با حرارت دهی آنها قبل از آغاز فرآیند چاپ می توان این میزان را افزایش داد که معمولا اندکی از جزییات ترام ها و کیفیت نهایی کاسته می شود.

چاپ لترپرس جعبه

چاپ لترپرس یکی از قدیمی ترین شیوه های چاپ ماشینی محسوب میگردد. در این شیوه, پلیت چاپ که انتقال دهنده مرکب است، سطحی سخت و برجسته دارد که عمدتا از طریق حروفچینی حروف ریخته گری شده سربی در کنار کلیشه های تصویری,امکان انتقال متن و تصویر را فراهم می آورد.امکان دیگری که روش لترپرس فراهم می آورد ،کاربرد گسترده آن در مراحل تکمیلی است و پس از چاپ مانند عملیات درج خط تا و برجسته کاری است که امروزه به این قابلیت دستگاه بیشتر توجه میگردد.

مطابق نمای میکروسکوپی، تصاویر، خطوط و حروف چاپ شده با این شیوه, معمولا در ناحیه کناره ها، پر رنگ تر از نواحی مرکزی می باشند که این عامل ، به عنوان مشخصه شناسایی این روش چاپ محسوب میگردد.

بسته بندی لباس زیر زنانه package))

به طور کلی، روش لترپرس از شیوه های ارزان قیمت چاپ به خصوص در تیراژ های پایین محسوب می گردد بنابراین از دقت و کیفیت نهایی چندانی برخوردار نمی باشد. همچنین لازم است رنگ ها به صورت تخت و در تعداد محدود و به صورت مجزا در طراحی در نظر گرفته شده و برای انتقال هر یک از آنها، یک مرتبه عملیات چاپ لحاظ شود. در تداول به این شیوه, چاپ ملخی گفته می شود.